Goedemorgen! Vanavond speelt het Nederlands elftal in de halve finale van het EK Voetbal tegen Engeland. En in Washington wordt de tweede dag van de NAVO-top gehouden.

Eerst het weer: Het is vandaag wisselend bewolkt en er komen enkele buien voor. Vooral in het oosten is er een kleine kans op onweer. Het wordt maximaal 20 tot 25 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Dit is er vannacht gebeurd:

De Amerikaanse president Biden heeft in zijn openingsspeech bij de NAVO-top in Washington onderstreept dat Oekraïne in de komende maanden leveringen van meer luchtverdedigingssystemen kan verwachten.

Ook zei Biden dat zijn land Oekraïne zal bevoorraden met munitie voor die systemen en dat de Oekraïners kunnen blijven rekenen op steun van de VS.

Er werd scherp gelet op Biden, na zijn warrige optreden in het debat met Trump, maar bij de start van de NAVO-top oogde hij fel en strijdlustig. Hij las zijn toespraken wel volledig van de autocue.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Vier jaar later dan eigenlijk de bedoeling was, is gisteren om 16.00 uur lokale tijd in Frans-Guyana de eerste Europese Ariana 6-raket succesvol gelanceerd. De raket heeft tien kleine satellieten aan boord. Het wordt gezien als een belangrijke stap voor het Europese ruimtevaartprogramma. Nederland heeft meegebouwd aan de raket.

Fijne woensdag!

Bron