Goedemorgen! Oranje speelt vanavond om 18.00 uur zijn laatste poulewedstrijd tegen Oostenrijk. En de rechtbank doet bij verstek uitspraak tegen 'Bolle Jos', de meest gezochte crimineel van Nederland.

Eerst het weer:

De dag begint met een strakblauwe lucht en volop zon. Later komen er enkele stapelwolken, maar dat drukt de temperatuur zeker niet. Lokaal kan het 29 graden worden, langs de kust koelt het iets af naar 19 tot 23 graden. In de avond verdwijnen de wolken maar blijft het nog lang warm.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Dit is er vannacht gebeurd:

Julian Assange, de oprichter van WikiLeaks, lijkt onverwachts vrij te komen. Er is een deal gesloten: in ruil voor een schuldbekentenis voor spionage mag hij terugkeren naar zijn thuisland Australië. Assange zou gisterochtend de gevangenis in het Verenigd Koninkrijk hebben verlaten. Hoewel onbekend is waar hij naartoe onderweg is, staat in de deal dat hij later vandaag wordt verwacht bij een rechtbank op afgelegen Amerikaans grondgebied op de Noordelijke Marianen in de Grote Oceaan.

Assange wordt in de VS verdacht van spionage. Er hing hem een gevangenisstraf van 175 jaar boven het hoofd voor het publiceren van geheime documenten op het platform. In 2010 publiceerde WikiLeaks een video van Amerikaanse helikopterpiloten in Irak die ongewapende burgers neerschoten. Ook publiceerde het platform de inhoud van honderdduizenden geheime ambtsberichten van Amerikaanse diplomatieke missies over de hele wereld.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Bondscoach Ronald Koeman laat zijn licht schijnen op het EK. Volgens hem maakt Spanje de beste indruk, maar is ook dat team niet onverslaanbaar:

Bron