Bij een grote brand op een bruiloftsfeest in Irak zijn minstens 110 mensen omgekomen. Meer dan 150 mensen raakten gewond. De lokale autoriteiten gaan ervan uit dat het dodental nog verder zal oplopen.

De brand woedde in een evenementenhal net buiten Mosul, een grote stad in het noorden van Irak. De brand brak vermoedelijk uit nadat vuurwerk werd afgestoken tijdens de christelijke bruiloft. Bij het feest waren honderden mensen aanwezig.

Ook deze ooggetuige vertelt over vuurwerk:

De provinciale gezondheidsdienst noemt een dodental van 114. Het ministerie van Volksgezondheid stelde het aantal gewonden eerder op 150 via het door de staat gerunde Iraqi News Agency.

De Iraakse premier Mohammed Shia al-Sudani gaf direct opdracht tot een onderzoek naar de brand.

Iraakse staatsmedia schrijven dat het gebouw versierd was met licht ontvlambare materialen, die illegaal zijn in het land. Daardoor zou het vuur extreem snel om zich heen hebben gegrepen en stortte het gebouw snel in.

Op beelden is de enorme ravage te zien. Volgens een correspondent van persbureau Reuters ter plaatse klauterden brandweerlieden over de verbrande brokstukken op zoek naar overlevenden.

Bron