Goedemorgen! Vandaag doet de rechter in België uitspraak in de zaak rond een uit de hand gelopen ontgroening. En Koffietijd stopt dertien jaar na de doorstart van het tv-programma.

Eerst het weer: het wordt een vrij zonnige voorjaarsdag. De temperatuur stijgt naar 15 graden in het noorden tot lokaal 20 in het zuidoosten bij een matige, aan zee soms vrij krachtige noordoostenwind.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Een op de zes scholen in Nederland heeft zich aangemeld voor gratis maaltijden of voor andere voedselsteun aan leerlingen. Het gaat in totaal om 1302 scholen in zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs.

Het project is opgezet door het Jeugdeducatiefonds en het Rode Kruis, omdat lang niet alle scholieren met een gevulde maag in de klas zitten. Leerlingen krijgen via het project een maaltijd op school of een boodschappenkaart waarmee ouders of verzorgers ontbijt voor hun kind kunnen kopen. Het ministerie van Onderwijs heeft voor dit jaar 100 miljoen euro beschikbaar gesteld voor voedselsteun aan zo'n 300.000 leerlingen.

Een school komt in aanmerking voor de gratis maaltijden als ten minste 30 procent van de scholieren uit een gezin komt met een laag inkomen. De meeste deelnemende scholen staan in Zuid-Holland en Noord-Holland.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In een deel van het centrum van Amsterdam mag op straat geen joint meer opgestoken worden. Bewoners van de binnenstad klagen over de overlast en de hoeveelheid toeristen. Maar zelf zijn ze sceptisch over het nieuwe verbod.

"Het is een druppel op een gloeiende plaat":

Fijne vrijdag!

Bron