Goedemorgen! Het Nederlands elftal neemt het op tegen de Verenigde Staten in de achtste finale van het WK voetbal in Qatar, in de steden is het waarschijnlijk druk met mensen die inkopen doen voor Sinterklaas en DJ Hardwell treedt voor het eerst sinds 2018 met een grote show op in Nederland.

Eerst het weer: vandaag is het aanvankelijk grijs. Later breekt op diverse plaatsen de zon af en toe door. Het blijft zo goed als droog en bij een stevige noordoostenwind wordt het ongeveer 2 graden. In de komende dagen houdt bewolking de overhand en vooral maandag is neerslag niet uitgesloten. Het wordt wel iets minder koud.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Een gerechtshof in Tanzania heeft elf mensen ter dood veroordeeld voor de moord op een bekende activist die stroperij bestreed. Het slachtoffer, Wayne Lotter, werd vijf jaar geleden doodgeschoten in Dar es Salaam.

De 51-jarige Zuid-Afrikaan was de directeur en medeoprichter van PAMS, een stichting voor natuurbehoud. Lotter richtte zich met name op het tegengaan van de handel in wilde dieren. Hij werd in augustus 2017 vermoord nadat zijn taxi in een buitenwijk van Dar es Salaam was klemgereden.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Chinese medewerkers van TikTok hebben sinds gisteren toegang tot gegevens van Europese gebruikers. Volgens verschillende juristen is dit in strijd met de Europese privacyregels. De leerlingen van De Meergronden in Almere vinden het "raar" en "eng" dat medewerkers van TikTok bij hun gegevens kunnen. Maar stoppen? Daar denken ze niet aan.

Fijne zaterdag!

Bron