Goedemorgen! In de gemeenteraad van Rotterdam wordt gedebatteerd over de rellen van afgelopen weekend en aan de andere kant van de Atlantische Oceaan wordt Thanksgiving gevierd.

Lichte regen trekt vanmorgen van noordwest naar zuidoost over het land. Achter deze zone breekt vanmiddag af en toe de zon door. Het wordt maximaal 6 tot 9 graden. De komende dagen is het guur weer met tijdens het weekend soms ook winterse neerslag.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Het ministerie van Defensie wil dat voor meer militairen een vaccinatieplicht gaat gelden. Nu geldt de verplichting alleen voor militairen die worden uitgezonden. Dat zou moeten worden uitgebreid naar personeel dat zich voorbereidt op een missie of op korte termijn kan worden uitgezonden, zegt een woordvoerder van het ministerie tegen De Telegraaf.

Defensie benadrukt dat er geen algemene vaccinatieplicht voor militairen komt. Maar volgens de militaire vakbond AFMP zou het daar in de praktijk wel bijna op neerkomen.

Het ministerie wil niet zeggen hoe hoog de vaccinatiegraad onder militairen is. Volgens de AFMP heeft een groot aantal militairen zich niet laten inenten.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De Europese zegetocht van Ajax zet door, met 2-1 winst op het Turkse Besiktas. Sébastien Haller schoot voor de Amsterdamse club de achtste en negende treffer in de groepsfase van de Champions League. Ajax-trainer Ten Haag legt in deze video uit wat het succes van Haller verklaart:

Fijne donderdag!

Bron