Goedemorgen! Vandaag wordt er in het Catshuis weer gesproken over eventuele versoepelingen en in de Eredivisie staat De Klassieker op het programma.

Maar eerst het weer. Vanochtend start met zon, maar in de loop van de ochtend kan in het westen en midden een enkele (onweers)bui voorkomen. Vanmiddag schijnt geregeld de zon en loopt de temperatuur op naar 22 tot 27 graden. In de avond neemt de kans op onweersbuien toe. De dagen daarna is het minder warm.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Restanten van de dertig meter lange Chinese raket, die eind vorige maand werd gelanceerd, zijn terechtgekomen in de Indische Oceaan. Dat melden Chinese staatsmedia. De brokstukken zouden ten zuidwesten van India en Sri Lanka in het water zijn gevallen. Volgens de Chinese autoriteiten is het grootste deel van de raket vannacht verbrand bij het binnengaan van de dampkring.

Het was bekend dat de brokstukken dit weekend op aarde terecht zouden komen, maar niemand wist waar. Meerdere ruimtedeskundigen noemden de ongecontroleerde terugkeer op aarde van het ruimtepuin onverantwoord.

Anders nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De Amerikaanse oud-president Barack Obama heeft bekendgemaakt dat een van zijn honden is doodgegaan. Bo, een Portugese waterhond, woonde van 2009 tot 2017 in het Witte Huis en stond daarom destijds ook wel bekend als "first dog".

"Onze familie is vandaag een ware vriend en loyale metgezel verloren", schrijft Obama op Twitter. De oud-president prijst Bo omdat hij goed kon omgaan met de drukte in het Witte Huis. "Hij kon hard blaffen, maar beet nooit. Hij hield ervan om in de zomer in het zwembad te springen en was fantastisch met kinderen."

Fijne zondag!

Bron