Goedemorgen! Vakbonden CNV en FNV hebben chauffeurs in de transport- en logistieksector opgeroepen vandaag het werk neer te leggen voor een betere cao en Engeland versoepelt de coronamaatregelen.

Geregeld zon, maar ook een enkele winterse bui met hagel of natte sneeuw. Maximumtemperatuur rond 8 graden. De komende dagen blijft het overwegend droog. De zon breekt af en toe door en het wordt een graad of 9. In de nachten vriest het licht.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je verwachten?

Wat heb je gemist?

De manier waarop Nederland omgaat met migranten en asielzoekers lijkt erg op de behandeling van de slachtoffers van de kinderopvangtoeslagaffaire. Dat concluderen onderzoekers van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Migranten en asielzoekers zouden de dupe zijn van wantrouwen van de overheid en strakke regelgeving. Daardoor worden ze te snel als fraudeur bestempeld met het risico dat een verblijfsvergunning wordt ingetrokken of dat ze alle ontvangen toeslagen moeten terugbetalen. Volgens de onderzoekers worden asielzoekers door dit beleid te weinig beschermd.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

De film Nomadland is de grote winnaar geworden bij de uitreiking van de BAFTA's, de belangrijkste Britse filmprijzen. De film won vier prijzen, waaronder die voor beste film en beste regie. Nomadland gaat over een vrouw die weduwe is geworden, haar baan heeft verloren en met een busje door de Verenigde Staten trekt.

Hoofdrolspeelster Frances McDormand kreeg een BAFTA voor beste actrice. Andere films die gisteravond meer dan één BAFTA wonnen zijn The Father, Soul en Promising Young Woman.

Fijne dag!

Bron