Goedemorgen! Het kabinet besluit vandaag hoe het verder gaat met het vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. En Ajax speelt de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma.

We beginnen met het weer. Het blijft grotendeels droog en de zon laat zich van tijd tot tijd zien. De temperatuur loopt op naar 7 tot 9 graden bij een matige westenwind.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je verwachten?

Wat heb je gemist?

In het 'coronajaar' 2020 waren er veel minder verkeersongevallen dan in andere jaren. Toch daalde het aantal slachtoffers minder sterk dan verwacht, blijkt uit gegevens over het afgelopen jaar die zijn verzameld en geanalyseerd door de politie, verzekeraars en het verkeerskundig ict-bureau VIA.

Het aantal verkeersongevallen lag het afgelopen jaar op 80.000. Dat is een daling van 20 procent ten opzichte van de afgelopen jaren, toen er gemiddeld 100.000 ongelukken werden geregistreerd.

In het verkeer vielen 19.000 gewonden, 10 procent minder dan de voorgaande jaren toen er gemiddeld 21.000 verkeersslachtoffers vielen. De politie schat dat 500 mensen op de weg om het leven kwamen; enkele tientallen minder dan in eerdere jaren.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Je kon in het Noord-Hollandse Santpoort-Noord al wenskaarten uit de muur trekken, maar sinds kort kun je ook bij de automatiek in de Hoofdstraat terecht voor een coronasneltest. Eigenaar André Mes van winkel Kopie-Druk Santpoort noemt het een ludieke actie, maar mensen zijn enthousiast. "Het doet het leuk bij het publiek. het is een manier om een beetje reuring in je winkel te krijgen."

Fijne dag!

Bron