Museum Singer in Laren wordt extra beveiligd na de inbraak van gisternacht, waarbij een schilderij van Vincent van Gogh is gestolen. Het museum zegt dat de beveiliging was afgestemd met deskundigen en verzekeraars, maar dat het ook lessen wil trekken uit de diefstal. Welke maatregelen concreet zijn genomen, is niet bekendgemaakt.

Het politieonderzoek naar de inbraak is in volle gang. Er zijn inmiddels meerdere tips binnengekomen, meldt een woordvoerder.

Het ontvreemde doek, Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar uit 1884, is gisteren op internationale opsporingslijsten geplaatst. Singer had het schilderij in bruikleen van het Groninger Museum.

De politie roept iedereen die ook maar "een splinter informatie" heeft op om die te delen. Ook iedereen die in de dagen en weken voor de inbraak opvallende dingen rond het museum heeft gezien, wordt gevraagd zich te melden.

Bij het politie-onderzoek zijn de landelijke recherche, de tactische recherche, forensische onderzoekers en kunstroofexperts betrokken.

Bron