De lichtvoorstelling Turn on the Lights op de Dam in Amsterdam gaat dit jaar niet door. Het evenement is groter geworden, waardoor nieuwe vergunningen nodig zijn, meldt organisator de Bijenkorf. Daarom besloot de winkelketen dit jaar geen evenement te organiseren.

Eerder zei de Bijenkorf dat de gemeente de veiligheidsregels heeft aangescherpt, maar dat bleek niet te kloppen.

Turn on the Lights wordt sinds 2008 jaarlijks georganiseerd. Bij de Bijenkorf in de hoofdstad zijn optredens, wordt vuurwerk afgestoken en wordt de feestverlichting aan de gevel aangezet. Vorig jaar trok het evenement zo'n 20.000 toeschouwers, meldt NH Nieuws.

Mensen dachten dat de lichtshow morgen zou plaatsvinden, maar volgens de Bijenkorf is dat alleen door externe websites gemeld en niet door de warenhuisketen zelf. "Wij hebben ervoor gekozen dit niet te communiceren", laat de Bijenkorf op Twitter weten.

Geen vergunning aangevraagd

De gemeente ontkende tegen AT5 al dat de Bijenkorf een vergunning heeft aangevraagd. "Het evenement groeit al jaren en daarom had de organisatie een evenementenvergunning moeten aanvragen. Dat is niet gebeurd, ook al was de organisatie op de hoogte. De Bijenkorf heeft daarom zelf de keuze gemaakt om het evenement niet door te laten gaan."

Bron