Bij overstromingen in Engeland is zeker een dode gevallen. Een vrouw werd meegesleurd door het water van de rivier de Derwent, waarna haar lichaam werd gevonden in het plaatsje Darley Dale.

Vanwege de zware regenval in de regio gaf de Britse regering zo'n 120 waarschuwingen voor overstromingen af. In de stad Sheffield moesten tientallen mensen overnachten in een winkelcentrum, omdat hun huizen en straten onder water stonden.

Bekijk hieronder hoe de Engelsen worstelen met het water:

In Doncaster werden mensen met rubberboten uit hun huizen gehaald en in Mansfield werden 35 woningen geƫvacueerd na een modderstroom. Op sommige plekken viel binnen een dag net zoveel regen als normaliter in een maand.

Geen landelijke wetten

Engeland wordt jaarlijks getroffen door overstromingen. Volgens Britse media waren die van vier jaar geleden zelfs van "'bijbelse proporties".

Een van de oorzaken van de zware overstromingen is dat er in Engeland geen wet is die bepaalt waar dijken moeten liggen en hoe hoog ze moeten zijn. Elke regio bepaalt zo zelf hoeveel geld er naar bescherming tegen water gaat.

Daardoor verschilt per gebied hoe groot het overstromingsrisico is.

Premier Johnson laat op Twitter weten de overstromingen "verschrikkelijk" te vinden en dankt vrijwilligers en hulpdiensten die mensen in nood te hulp schieten.

Bron