Oplichters hebben een vervalste app gebruikt die lijkt op Tikkie. Ze deden er betaalverzoeken mee waarbij het leek of het verzoek kwam van de gemeente Dalfsen.

Er zijn twee meldingen binnengekomen van mensen die hierdoor benadeeld zijn, meldt RTV Oost. Opmerkelijk is dat zij niet in Dalfsen, maar in het zuiden van het land wonen. De gemeente sluit niet uit dat er meer slachtoffers zijn.

Dalfsen benadrukt dat er nooit betaalverzoeken via Tikkie worden verstuurd. De afgeschreven bedragen zijn niet op betaalrekeningen van de gemeente binnengekomen. Dalfsen heeft een melding gedaan bij de informatiebeveiligingsdienst.

Een woordvoerder van ABN Amro, de bank achter Tikkie, laat weten dat de echtheid van een betaalverzoek bij zakelijke aanbieders te herkennen is aan een vinkje. Ook gaat een officiƫle betaling altijd via de webpagina Tikkie.me

ABN Amro adviseert mensen die een onterecht betaalverzoek via Tikkie hebben voldaan, aangifte te doen bij de politie. Tikkie is een app waarmee heel makkelijk betalingsverzoeken en betalingen kunnen worden gedaan.

Bron