In Indonesië is het nog heel normaal om hond te eten. Dierenorganisaties proberen daar al jaren wat aan te doen en krijgen nu onverwacht steun van de autoriteiten: het ministerie van Landbouw komt met strengere regels voor het vervoer en de behandeling van honden.

Dierenactivisten wilden een stop op het eten van honden, omdat ze voor de slacht bijzonder slecht behandeld worden. "Wat de honden doormaken voor de slacht is niet minder dan een marteling", zegt correspondent Michel Maas.

Maas ging langs bij een eethuis in Jakarta waar hondenvlees wordt geserveerd:

Dierenactivisten kunnen met de nieuwe regels in de hand een vuist maken. "Nu hebben we echt iets", zegt Karin Franken van het Jakarta Animal Aid Network.

100.000 per maand

Een deel van de Indonesiërs trekt zich niets aan van de argumenten van dierenorganisaties en vindt het volkomen normaal om het vlees te eten. In Indonesië worden er nu meer dan 100.000 honden per maand gegeten. Liefhebbers zeggen dat het vlees lekker en gezond is. Het zou goed zijn voor je uithoudingsvermogen.

Door het besluit door het ministerie van Landbouw wordt het nu beter voor de dieren, is de verwachting. Volgens het ministerie is het eten van hond slecht voor het imago van Indonesië en zou het hondsdolheid verspreiden.

Bron