Wereldkampioen Frankrijk is maandagavond, een dag na de gewonnen WK-finale tegen Kroatië (4-2), in Parijs gehuldigd. Honderdduizenden fans waren naar het centrum van de hoofdstad gekomen om 'Les Bleus' in het zonnetje te zetten.

De Champs-Élysées stond vol met uitzinnige Fransen. Iets na 19.00 uur reed een open dubbeldekker met daarop de spelers over de beroemde boulevard.

De bus, met daarop de tekst Champion du Monde, werd geflankeerd door tientallen bewapende politieagenten.

Lloris

De Franse selectie arriveerde met enige vertraging op luchthaven Charles de Gaulle. Aanvoerder Hugo Lloris stapte als eerste uit het vliegtuig, met de wereldbeker in de hand.

Nadat de bus door de binnenstad was gereden, werden de spelers welkom geheten door president Emmanuel Macron.

Tijdens de tocht door de stad vlogen er straaljagers over de Champs-Élysées die de kleuren van de Franse vlag in rook achterlieten.

Ook de selectie van Kroatië werd maandagmiddag groots onthaald. De Kroaten waren massaal naar Zagreb gekomen om de voetballers welkom te heten.

De bus met daarop de nummer twee van het afgelopen WK arriveerde met een vertraging in het centrum van de stad, het Ban Jelacic Plein. Daar wachtte president Kolinda Grabar-Kitarovic de spelers op.

Vanwege de huldiging was het openbaar vervoer in de stad gratis.

Bron