Op een dancefestival in Portsmouth aan de Engelse zuidkust zijn twee jonge mensen overleden, een vrouw van 18 en een man van 20. Ze werden 20 minuten na elkaar onwel en overleden beiden in het ziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak, maar gaat voorlopig niet uit van een verband tussen de twee sterfgevallen.

Op het dancefestival werd gewaarschuwd voor "gevaarlijke stoffen" die op het terrein aanwezig zouden zijn, zonder het woord drugs te gebruiken.

De organisatie van het tweedaagse Mutiny Festival heeft besloten de tweede dag uit voorzorg niet door te laten gaan. "De veiligheid van onze fantastische bezoekers staat bovenaan en voor ieders veiligheid en uit respect voor de twee overledenen hebben we besloten vandaag niet open te gaan," staat op de website van festival.

Festivalbezoekers zijn geschokt en hebben begrip dat het festival niet doorgaat.

Daardoor gaan de optredens van de voornaamste acts, Dizzee Rascal, Craig David en Sean Paul, niet door.

De organisatie heeft laten weten geschokt te zijn door het overlijden van de twee bezoekers. De politie ondervraagt ooggetuigen en vrienden van de twee om meer te weten te komen over de omstandigheden toen ze onwel werden.

Vorig jaar riep de politie de gemeente op om geen mensen onder de 18 meer toe te laten op het jaarlijkse festival, na berichten over seksuele intimidatie, drugsgebruik en vechtpartijen. De organisatie heeft dit jaar een registratieplicht ingevoerd voor bezoekers van 16 en 17 jaar.

Bron