President Trump heeft na minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson ook onderminister Steve Goldstein ontslagen. Goldstein had verklaard dat Tillerson nooit uitleg heeft gekregen over de reden voor zijn ontslag. Volgens Amerikaanse functionarissen werd hij enkele uren na zijn opmerkingen ontslagen.

Goldstein had ook tegen verslaggevers gezegd dat Tillerson zijn vertrek via Twitter moest vernemen. Tillerson werd eerder vandaag vervangen door CIA-chef Mike Pompeo.

Tillerson kwam vanavond met een persverklaring. Hierin liet hij weten dat zijn ambtstermijn op 31 maart eindigt. In de verklaring repte hij met geen woord over Trump of de reden voor zijn ontslag. Hij gaf geen antwoorden op vragen van journalisten.

Volgens Goldstein had Tillerson "de intentie om te blijven". Tillerson zou afgelopen vrijdag zijn gevraagd op te stappen, maar volgens Goldstein was er geen ontslaggesprek tussen de minister en de president.

Goldstein werd eind 2017 aangesteld en was als onderminister hoofdverantwoordelijk voor alle externe communicatie van het ministerie.

The New York Times meldt dat er later deze week mogelijk meer ontslagen in het Witte Huis volgen.

Bron