Overstromingen in Tanzania hebben aan zeker 155 mensen het leven gekost. Premier Majaliwa zegt dat ruim 200.000 mensen zijn gevlucht. Aanhoudende regenval heeft de afgelopen weken tot steeds meer overstromingen geleid, vooral in de kustregio en de stad Dar es Salaam.

Het regenseizoen in het Afrikaanse land is dit jaar heviger, volgens wetenschappers vanwege weerfenomeen El Niño. Wegen, bruggen en spoorwegen zijn zwaar beschadigd en scholen zijn gesloten. De premier heeft inwoners opgeroepen naar hoger gelegen gebieden te vluchten.

Een samenwerkingsverband van meerdere hulporganisaties is in het getroffen gebied begonnen met reddingsoperaties. Zij moeten ook zorgen voor tijdelijke opvang en het aanleggen van noodvoorraden voor de circa 51.000 mensen die hun huis zijn verloren.

Buurlanden Burundi en Kenia zijn ook getroffen door overstromingen. In Kenia zijn tot nu toe zeker 35 doden gevallen, en er wordt gevreesd dat het aantal oploopt. Ook komende week worden nog grote hoeveelheden regen verwacht in Tanzania en Kenia.

NOSop3 legt je in deze video uit wat weerfenomeen El Niño is:

Bron